De berg gym shot man kettle bell groenten Home relax rendered

"Je traint niet om te trainen... Je traint om te leven."


Train2B is een personal training studio in Blaricum. Het is gespecialiseerd in fysieke training en leefstijl coaching voor gezondheid, prestatie, geluk & optimisme. Train2B legt de focus op het begeleiden van mensen die gezonder willen worden of makkelijker willen bewegen. Ook als je de wens hebt het gezondheidsrisico op chronische aandoeningen te verlagen, kan je bij Train2B terecht. Wat hierin centraal staat is jouw eigen bewustwording van je gezondheid, vitaliteit en optimisme. Tevens begeleidt Train2B vrouwen in aanloop naar, tijdens en na een zwangerschap. Lees hier wat klanten vinden van Train2B.

 

Train2B Private gym; focus op kwaliteit


Train2B is de studio van Matthijs van der Gugten, opgericht in 2018. Hij is fitnessprofessional en bewegingsdeskundige. Matthijs heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Hij werkte onder andere als medewerker bij Sportcentrum VU, KNKF Kenniscentrum en ROC van Amsterdam. Bij de Hogeschool van Amsterdam werkte hij als docent bij faculteit bewegen, sport & voeding.

Zijn passie voor het beïnvloeden van fitness en gezondheid door functionele training en voeding vormt de rode draad in zijn carrière. Hiervoor volgde hij de opleiding 'Sport & Physical Education' aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HvA). Aan de Maastricht University  behaalde hij zijn Master 'Biology of Human Performance & Health'. Tevens behaalde hij diverse (internationale) certificaten op het gebied van personal training, 'athletic performance', voeding en sportverzorging.

Als docent bij HBO opleidingen Sport, Management & Ondernemen en Voeding & Diëtetiek begeleidde hij jarenlang fitnessprofessionals en sportondernemers in opleiding. Hij kent de markt dus erg goed. Mede daardoor heeft hij een sterke visie ontwikkelt over het leveren van goede kwaliteit. 


Missie van Train2B

Zijn missie is om het beweeg- en voedingsgedrag van mensen positief te beïnvloeden zodat ze ervaren hoe het anders kan; ongeforceerd en effectief. Op deze manier wil hij een bijdrage leveren aan de gezondheid en het geluk van mensen. Hij zet in op optimaal resultaat en een optimale service in een luxe, verzorgde setting waar mensen zich op hun gemak voelen. Dit alles met een nadruk op de beste begeleiding en optimaal resultaat.


Matthijs van der Gugten: 

outdoor, actieve leefstijl, gezondheid, fitness, genieten"Ik ben nooit een topsporter geweest, maar heb wel altijd een passie voor bewegen gehad. Vooral het gevoel van regelmatig trainen en gezond eten en de effecten hiervan op je lichaam en geest vind ik fascinerend. Het creëert een vrij gevoel. Alles lijkt makkelijker te worden. Als student Aardwetenschappen aan de VU in Amsterdam raakte ik steeds meer geïnteresseerd in actief sporten en meedraaien als studentbestuurder in de sport. De dag dat mijn studiegenoot Maarten tegen mij zei dat ik toch eens een carrière in de sport moest overwegen, heeft mij doen beseffen dat ik mijn hart moest volgen. En zo geschiedde. 

Dat ik mij identificeer met een actief en gezond leven komt vooral voort uit twee dingen: ik maak mijn eigen trainingen interessant en koppel het aan een hoger doel. Dat hogere doel kan bijvoorbeeld zijn dat ik weet dat ik veel minder gezondheidsrisico loop dan mijn buurman. Dit gaat over tientallen procenten! Dit boeit mij. Ik heb inmiddels kinderen en ben nét de 40 voorbij. Ik ben mij bewust van het belang van vitaliteit nu en later.

Een ander hoger doel ligt bij mijn passie voor ‘trail running’. Dit is een vorm van hardlopen wat zich afspeelt op smalle paadjes door de mooiste natuurgebieden. Ik zoek uitdaging in trail afstanden van 42+km in binnen- en buitenland. Daar moet ik mij op voorbereiden. Op deze manier creëer ik een win-win situatie. Ik maak trainingen leuk en uitdagend en koppel het aan iets waar ik extra voldoening en levensgeluk uit haal. Dus niet zozeer trainen om te trainen, maar trainen om te leven.

Vanuit mijn kennis en expertise sta ik met beide benen op de grond en heb ik een gepassioneerde kijk op de zaak. Geen ‘sportschoolwaarheden’, maar een onderbouwde aanpak en een goede verstandhouding met klanten in een vertrouwde, inspirerende en verzorgde setting. Dáár sta ik voor! Away from the ordinary, into the real thing." 

Lees hier hoe ik dit vertaal naar optimale service en optimaal resultaat.

Matthijs van der Gugten, MSc, CSCS, NSCA-CPT

   


 
 

Maak je website met Websitemachine.nl