De berg gym shot man kettle bell groenten Home relax rendered

Algemene richtlijnen gezonde leefstijl

 

Feitelijk is je leefstijl aanpassen maatwerk. Iedereen zit anders in elkaar. De een heeft meer baat bij de ene vorm van bewegen om bijvoorbeeld af te slanken, de ander bij een hele andere beweegstrategie. Hetzelfde geldt voor aanpassingen o.h.g.v. voeding. Training, voeding en ontspanning dienen met elkaar in evenwicht te worden gebracht. Dit vergt kennis en inzicht in deze onderwerpen, maar vooral inzicht in jezelf. Wat heb jij op een bepaald moment écht nodig? Ben je bewust van wat je eet en waarom je iets eet? In een van mijn instagram posts heb ik het over 'Everytime you eat or drink, you're either feeding disease or fighting it'. De waarheid is dat dit realiteit is. Voeding is essentieel voor vrijwel alles wat je met je lichaam wilt bewerkstelligen (of waar je je lichaam vandaan wilt houden). Een voorbeeld hiervan lees je hier.

Het voedingscentrum speelt in op het belang van het zetten van kleine stappen met de nieuwe 'eetwissel' campagne. Begin eens met een nieuwe eetwissel invoeren. Beter kun je niet bezig zijn, wanneer je vaak worstelt met je voeding. Stop met vechten (tegen jezelf)! 

Om je op weg te helpen, vindt je hieronder algemene richtlijnen op toe te passen. Jouw uitdaging (zoals die van iedereen) is om de stappen die je doorvoert (relatief) makkelijk te houden en je vooral te concentreren op dit consequent toepassen. Tijd en regelmaat! De natuur bepaalt het tempo van verandering, niet ons hoofd. Als je er een beetje handig in wordt, dan wordt het ook nog leuk. Geloof me. Maar, zoals vrijwel iedereen, kun je natuurlijk wel wat hulp gebruiken je motivatie op peil te houden! Ook daar kan ik je bij helpen: 10 tips om je motivatie op peil te houden!

Veel plezier en succes!

Train2Build from the ground up!

Matthijs

Maak je website met Websitemachine.nl